معرفی پهپادهای نقشه برداری
معرفی پهپادهای نقشهبرداری
دنیای نقشهبرداری و اندازهگیری با پهپاد به سرعت در حال تکامل است. وقتی شما تازهکار هستید، بسیار مهم است که درک قوی از آخرین ابزارها، تکنیکها و روندهای نقشهبرداری با پهپاد داشته باشید.
در این مقاله، شما نیازمندی نخست راجع به عملکرد نقشهبرداری با پهپاد و فناوریهایی که این کار را ممکن میکنند، خواهید یافت. علاوه بر این، شما جایگاههای جذاب نقشهبرداری با پهپاد را کشف خواهید کرد و درباره چگونگی ارائه یک جایگزین سریعتر، کارآمدتر و با صرفهجویی به تراژیهای هوایی سنتی آموخته خواهید شد.
همچنین، به بررسی مبانی نقشهبرداری با پهپاد، انواع نرمافزارهای نقشهبرداری با پهپاد استفاده شده و چگونگی انتخاب صحیح یکی برای هدف خود میپردازیم. تا پایان این راهنما، شما یک درک جامع از فناوری نقشهبرداری با پهپاد داشته و روشهای بهرهگیری بهتر از آن را خواهید داشت [1].
پهپاد نقشهبرداری چیست؟
در اصطلاح ساده، نقشهبرداری با استفاده از پهپاد به معنای اندازهگیری از طریق عکسها است. در این روش، با پهپادها ماموریتهای خودکاری پروازی انجام میدهیم تا تصاویری با همپوشانی بالا از مناطق مورد نظر گرفته شود تا نقشهها و مدلهای شبیه به واقعیت ایجاد شوند.
پهپادها روشهای نقشهبرداری و بسطدادن زمینههای مختلف را بهروز کردهاند. کارایی، سرعت و دقت نقشهبرداری با پهپاد در بسیاری از صنایع را تحول آورده است.
ابتدا، بهتر است با یک دید کلی سریع از نقشهبرداری با پهپاد آشنا شویم.
نقشهبرداری با پهپاد به استفاده از وسایل پروازی بیسرنشین[1] (UAVs) برای جمعآوری دادههای هوایی و ایجاد نقشهها، مدلها و انواع دیگر از نمایشهای بصری از یک محیط کار میپردازد. نقشهبرداری با پهپاد یک شکلی از فتوگرامتری یا اندازهگیری از تصاویر است. به اصطلاح ساده، نقشهبرداری با پهپاد به توانایی پرواز در ماموریتهای خودکار با پهپادتان برای ایجاد نقشههای دوبعدی و مدلهای سهبعدی اطلاق میشود.
[1] Unmanned Aerial Vehicles
تصویربرداری با استفاده از پهپاد یک ترکیبی از فنآوریهای مختلف از جمله فوتوگرامتری، لیدار و سیستم محاسبه مکان و جهت به منظور تولید تصاویر و دادههای با وضوح بالا است که برای انجام اندازهگیریها، کشاورزی، ساخت و ساز و نظارت بر محیط استفاده میشود.
به طور معمول، فناوری اصلی تصویربرداری با پهپاد فوتوگرامتری یا اندازهگیریهای از عکسها است.
برای تصویربرداری زیرآبی، پهپادها از سونار دوباند استفاده میکنند تا دادههای مجموعههای زیر آب را جمعآوری کنند. اولین و مهمترین چیز – بیایید اهمیت تصویربرداری با پهپاد و اینکه چرا به این سرعت پیش میرود را درک کنیم [1].
اهمیت نقشهبرداری با استفاده از پهپاد
گزارش “تاثیر اقتصادی یکپارچه سازی سامانههای هوایی بیسرنشین در ایالات متحده” توسط AUVSI برتری اقتصادی استفاده از فناوری UAS را برجسته میکند.
بر اساس تحقیقات AUVSI، در سه سال اول ادغام، بیش از 70,000 شغل جدید در ایالات متحده ایجاد خواهد شد، با تأثیر اقتصادی مثبت بیش از 13.6 میلیارد دلار.
این روند مثبت انتظار می رود تا سال 2025 ادامه داشته باشد، با پیشبینی ایجاد بیش از 100,000 شغل و تأثیر اقتصادی 82 میلیارد دلار.
برای بهطور کامل از اهمیت نقشهبرداری با پهپاد استفاده کرد، ضروری است که درک کنید چگونه از روشهای نقشهبرداری سنتی متمایز است و مزایای منحصر به فردی را ارائه میدهد [1].
چگونه ممکن است نقشهبرداری با استفاده از پهپاد با روشهای نقشهبرداری سنتی متفاوت باشد؟
به اختصار، نقشهبرداری با پهپاد سریعتر، دادههای با کیفیت بالاتری ارائه میدهد و از لحاظ قیمت ارزانتر است. نقشهبرداری با پهپاد یک جایگزین باورنکردنی برای روشهای نقشهبرداری سنتی است که مزایای بسیاری نسبت به روشهای سنتی نقشهبرداری و مساحی ارائه میدهد از جمله:
نقشهبرداری با پهپاد دادههای هوایی با رزولوشن بالا ارائه میدهد که دقیقتر و جزئیتر از روشهای سنتی نقشهبرداری است. این دقت بیشتر میتواند منجر به تصمیمگیری بهتر و برنامهریزی و تجزیه و تحلیل اطلاعاتی دقیقتر شود. نقشهبرداری با پهپاد نیاز به جمعآوری داده های دستی را از بین می برد و دادههایی به صورت زمان واقعی ارائه میدهد که میتواند به سرعت پردازش و تجزیه و تحلیل شود. این کار زمان و منابع را نسبت به روشهای سنتی نقشهبرداری صرفهجویی میکند. پهپادها میتوانند به مناطقی که برای انسانها دسترسی دشوار یا غیر ممکن است مثل ساختمانهای بلند، جنگلهای متراکم و یا مناطق فاجعهبار خطرناک پرواز کنند. این امکان پژوهش و نقشهبرداری در جاهایی که قبلاً دسترسی نداشتند را فراهم میکند [1].
نقشهبرداری با پهپاد نیاز به تجهیزات گرانقیمت را از بین می برد و نیاز به تیمهای بزرگ را کاهش میدهد. نقشهبرداری با پهپاد نیاز به انسانها برای کار در محیطهای خطرناک یا وخیم را از بین میبرد، ایمنی را بهبود میبخشد و خطر آسیب و آثاربخشی را کاهش میدهد.
بیایید کمی عمیقتر به برخی از مزایای خاصی که نقشهبرداری با فناوری پهپاد ارائه میدهد بپردازیم.
مزایای اضافی استفاده از پهپادها برای نقشهبرداری و طراحی:
افزایش بهرهوری
نقشهبرداری با استفاده از پهپاد به طور قابل توجهی سریعتر و کارآمدتر از روشهای سنتی نقشهبرداری و زمینی است. این میتواند زمان را صرفهجویی کند، هزینهها را کاهش دهد و کارایی را افزایش دهد.
افزایش دقت
نقشهبرداری با پهپادها تصاویر هوایی با وضوح بالا و دادههایی فراهم میکند که میتواند برای ایجاد نقشهها و مدلهای دقیق از زمین استفاده شود. این فناوری همچنین میتواند با منابع داده دیگر مانند حسگرهای زمینی یکپارچه شود تا دادههای دقیقتر و جزئیتری فراهم آورد.
بهبود ایمنی
استفاده از پهپادها برای نقشهبرداری و پهبه شناسی نیاز به کار نقشهبرداران و مهندسان زمینی را در مناطق خطرناک یا دسترسی دشوار ندارد. این ممکن است ایمنی را بهبود بخشد و خطرات زخمی شدن یا حوادث را کاهش دهد.
با گواهینامه مناسب، اپراتورها میتوانند از وسایل پهپادی بیسرنشین (UAV) برای مقاصد امنیتی و نظارتی در شرکتهای خصوصی، رویدادهای ورزشی، تجمعات عمومی و مکانهای دیگر استفاده کنند. علاوه بر این، پهپادها میتوانند اطلاعات ارزشمندی در طول و پس از فاجعههای طبیعی جمع آوری کنند تا در هم زمان در تلاشهای امنیتی و بازیابی کمک کنند.
افزایش دسترسی
استفاده از پهپادها برای نقشهبرداری سهبعدی امکان نقشهبرداری از مناطق دورافتاده یا دسترسی دشوار که قبلاً دشوار یا غیرممکن بودند را فراهم میکند.
بهبود جمعآوری داده
فناوری نقشهبرداری سهبعدی با پهپاد به نقشهبرداران و مهندسان زمینی امکان میدهد دادههای زیادی را در زمان کوتاهی جمعآوری کنند که میتواند برای ایجاد نقشهها و مدلهای دقیق از زمین مورد استفاده قرار گیرد.
تصاویر هوایی با کیفیت بالا
پهپادها توانایی بینظیری برای گرفتن عکسها و ویدیوهای هوایی با کیفیت بالا و جمعآوری دادههای بزرگ تصویربرداری دارند. تصاویر با وضوح بالا حاصله میتواند برای تولید نقشههای سهبعدی و مدلهای تعاملی سهبعدی که کاربردهای متعددی دارند مورد استفاده قرار گیرد.
با این همه مزایا، برخی محدودیتها برای فناوری نقشهبرداری با پهپادها وجود دارد.
بیایید سریع نگاهی کوتاه به محدودیتها بیندازیم تا در استفاده از این فناوری هوشمندانه باشید [1].
محدودیتهای نقشهبرداری با استفاده از پهپاد
هزینه: فناوری نقشهبرداری پهپاد میتواند گران باشد، بهویژه برای سازمانها یا پروژههای کوچکتر. این ممکن است منجر به محدودیت در گسترش استفاده از فناوری نقشهبرداری پهپاد شود.
مهارتهای فنی: برای انجام و نگهداری تجهیزات نقشهبرداری پهپاد، مهارتهای فنی تخصصی مورد نیاز است. این میتواند تعداد افرادی که قادر به استفاده موثر از این فناوری هستند را محدود کند.
حریم خصوصی و مسائل نظارتی: فناوری نقشهبرداری پهپاد میتواند مسائل حریم خصوصی و نظارتی را به وجود آورد، به ویژه در مورد جمعآوری و استفاده از دادهها. اداره هوانوردی فدرال (FAA) آییننامههایی برای هواپیماهای بدون سرنشین کوچک تعیین کرده است که برای هر دو استفاده تجاری و تفریحی اعمال میشود. FAA اعلام میکند که فضای هوایی یک فضای دوگانه است، صاحبان خانه حقوق فضای هوایی خود را تا درختان دارند، اما فضای هوایی همچنین یک حوزه عمومی است.
محدودیتهای آبوهوا: استفاده از پهپاد برای نقشهبرداری توسط شرایط آبوهوایی محدود است، مانند باران شدید یا بادهای شدید که ممکن است جلوی پرواز پهپاد از روندن را به مانع بندند.
محدودیتهای تجهیزات: نقشهبرداری با استفاده از پهپاد توسط برد و مقاومت تجهیزات پهپاد، وجود قطعات یدکی و خدمات نگهداری محدود است. در واقع، مناطق بزرگ نقشهبرداری ممکن است نیاز به پهپاد باله ثابت نسبت به چندپهلو باشد.
نقشهبرداری با استفاده از پهپاد شامل سه مرحله مهم است:
برنامهریزی مأموریت: این مرحله شامل تعیین نوع مناسب پهپاد برای مأموریت، انتخاب نرمافزار به دست آوردن مناسب، انتخاب یک راهحل نقشهبرداری که یک برنامه نقشهبرداری پهپاد و یک پلتفرم وب است که به دقت برنامه پرواز را برنامهریزی کند، تشخیص نیازهای داده، ایجاد یک برنامه پرواز برای منطقه مورد نیاز برای نقشهبرداری، و اطمینان از دریافت مجوز فضای هوایی از سازمانهای محلی و فدرال است.
تصویرسازی معمولی ترین برنامه پرواز شامل شبکه دوبرابر بر فضای شما است، معمولا با یک تداخل 75/75 درجه با یک انحراف دوربین 70 درجه. این برنامه پرواز به خلبانان امکان میدهد تا بیشترین نتایج را ایجاد کنند.
گرفتن رسانه: مرحله دوم در متصویرسازی با پهپاد درباره گرفتن رسانه در محل منطقه است. خلبانان مأموریت خودکار را فعال کرده و دادهها را در محدوده و حواله منطقه ای که میخواهند نقشهبرداری کنند جمعآوری میکنند. استراتژیهای به دست آوردن متفاوت است بسته به خروجیای که یک خلبان میخواهد ایجاد کند.
پردازش داده پهپاد: این مرحله سوم و نهایی فرایند متصویرسازی با پهپاد است. با استفاده از نرمافزارهای تخصصی، این دادهها را به نقشههای دوبعدی یا مدلهای سه بعدی تبدیل کنید، بینشها را تولید کنید و خروجیها را به مشتری ارائه دهید [1].
کاربردهای نقشهبرداری با استفاده از پهپاد
تکنولوژی نقشهبرداری پهپاد چندکاربردی است و میتواند در تعداد زیادی از صنایع و کاربردها استفاده شود.
اینجا چند نمونه مهم آن ذکر شده است:
کشاورزی
به گفته سازمان ملل متحد، پیشبینی میشود جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۹.۷ میلیارد نفر برسد که منجر به افزایش ۶۹٪ی مصرف کشاورزی از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۵۰ خواهد شد. اگر توجه کنیم که اکثر کشاورزان و شرکتهای کشاورزی که از پهپاد استفاده میکنند، مزارع بزرگ و متعلق به شرکتهای بزرگ هستند، قابلیت رشد در استفاده از پهپاد در کشاورزی بسیار زیاد است.
مپسازی پهپاد در مانیتورینگ سلامت محصولات کشاورزی، شناسایی مناطق تنوع خاک و برنامهریزی برنامههای آبیاری و کودزرا کاربرد دارد. مپسازی پهپاد همچنین برای شاخصگذاری محصولات کاربرد دارد، به این معنی که مزارع یک نقشه بسیار دقیق میسازند تا فرآیند مراقبت از محصولات در سطح میکرو را سریعتر انجام دهند.
نقشهبرداری پهپاد همچنین به کشاورزان برنج و بادامزمینی در جنوب ایالات متحده کمک کرده است. سطوح آب به حدی کاهش یافته که سیستمهای توزیع آب دیگر به درستی کار نمیکنند. شیب و کیفیت خاکزمین های کشاورزی در طول زمان تغییر کردهاند.
با نقشههای پهپاد و “مدلهای تراکم دیجیتالی”، کشاورزان میتوانند جریان آب روی یک مزرعه داده شده را تعیین کنند. با فرسایش زمین به دلیل جدول آب، آنها میتوانند شیبها را تنظیم کرده و جریان آب وارد مزرعه خودشان کنند. با تغییرات بسیار کوچک در شیب، پهپادها ارزش فوقالعادهای فراهم میکنند.
ساختوساز و معدن
در صنعت ساخت و ساز، استفاده از نقشهبرداری با پهپاد برای ایجاد نقشههای زمینشناسی دقیق، نقشهبرداری از محل کارها و نظارت بر پیشرفت پروژههای ساخت و ساز استفاده میشود. نقشهبرداری با پهپاد نیز برای کمک به راهاندازی منطقهی سایت استفاده میشود. با نقشهها و مدلهای پهپادی، برنامهریزان اجرایی میتوانند نشان دهند که هر مرحله از پروژه چگونه ترافیک پیمانکاران، تجهیزات و مواد را تعیین میکند.
به گفته PwC، استفاده از پهپادها در صنایع ساخت و معدن توانایی تبدیل شدن به یک بازار چندمیلیارد دلاری جهانی با ارزش 28.3 میلیارد دلار را دارد. شرکتهای این بخشها از پهپادها برای رعایت موثری نظامهای تطابق و اخلاقیات دقیق ایمنی کارگران استفاده میکنند.
نقشهبرداری با پهپاد نیز برای نقشهبرداری و نقشهکشی از مکانهای معدن بزرگ، از جمله معادن باز و معادن زیرزمینی استفاده میشود.
با این مدلهای سهبعدی و نرمافزارهای کلاسیک VDC، شرکتهای ساخت و ساز میتوانند به دقت برنامهریزی اجرای هر قطعه از ساختمان را در مدلهای سهبعدی شبیه به زندگی انجام دهند.
پیشبینی آب و هوا
پهپادها قادر به ورود به طوفانها به صورت ایمن و جمعآوری اطلاعات حیاتی مانند دما، فشار، رطوبت و سرعت باد هستند. دانشمندان در حال بررسی استفاده از پهپادها در جمعآوری دادههای تحقیقاتی هستند.
این اطلاعات سپس میتواند برای صدور هشدارهای پیشرفته باران آبی و با زمان کافی برای اتخاذ تدابیر حفاظتی یا تخلیه استفاده شود.
املاک و مستغلات
نقشهبرداری پهپادی میتواند برای بررسی سریع و دقیق مناطق وسیعی از زمین، از جمله مناطق دورافتاده و دشوار دسترس استفاده شود. یک نقشهبردار در فلوریدا متوجه شد که یکی از هر ۳ نقشهها دارای نوعی از خطای انسانی است. انسانها همیشه نمیتوانند به مناطق از زمین دسترسی پیدا کنند، اما ممکن است از آسمان قابل رویت باشند.
نقشهبرداری پهپادی باعث انجام نقشهبرداری ابتدایی سریعتر میشود. با اورتوموزاییکهای جغرافیایی مرجع، نقشهبرداران میتوانند “پلانیمتریک” را به هر نقشه و مدل اضافه کنند تا بلندیها، زیرساختها و خطوط املاک را نشان دهند. پهپادها باید از ارائه خدمات نقشهبرداری بدون مجوز نقشهبرداری اجتناب کنند.
نظارت زیستمحیطی
نقشهبرداری با استفاده از پهپاد برای نظارت بر شرایط و تغییرات زیستمحیطی استفاده میشود، شامل تغییرات استفاده از زمین، سلامت جنگل و فرسایش ساحلی. اینها میتوانند برای نقشهبرداری سریع مناطق فاجعهبار، شناسایی زیرساختهای حیاتی و حمایت از تلاشهای نجات و بازیابی استفاده شوند.
حفاظت از حیات وحش
محافظان طبیعت از پهپادها با اپتیک شببینی یا حسگرهای حرارتی برای پاترول در پارکها و جلوگیری از شکار غیرقانونی استفاده میکنند. پارک ملی لیونده در مالاوی به عنوان یک نمونه برجسته خدمات استفاده از پهپادهای ضدشکاری را جستجو تسلیمات غیرقانونی، نظارت بر فعالیت پارک و کمک به نیروهای انتظامی در یافتن و دستگیر کردن شکارچیان میکند.
این تنها چند نمونه از برنامههای متعدد نقشهبرداری با پهپاد هستند. با پیوستن فناوری پهپاد، دامنه کاربردها احتمالاً ادامه پیدا خواهد کرد.
دنیای نقشهبرداری با پهپاد به سرعت در حال تحول است، از طریق نوآوری بیوقفه در نرمافزار و سختافزار.
تجهیزات نقشهبرداری با استفاده از پهپاد
برای گرفتن تصاویر هوایی و دادهها برای نقشهبرداری و مساحتسنجی، شما به انواع تجهیزات و فناوریها نیاز دارید. این تجهیزات با هم همکاری میکنند تا پهپاد بتواند دادههای نقشهبرداری دقیق و مکانیابی شده را برای یک رده گسترده از برنامههای کاربردی گرفته و پردازش و ارسال کند. تجهیزات نقشهبرداری با پهپاد ممکن است بسته به نیازهای پروژه متغیر باشند، اما موارد زیر اغلب مورد نیاز هستند:
دوربین با کیفیت بالا
برای گرفتن تصاویر با کیفیت خوب، دوربین با رزولوشن بالا اهمیت بیشترین را دارد. این امر حیاتی است تا هر جزئیاتی را در این تصاویر ببینید و دقت را تضمین کنید. یک دوربین RGB (قرمز، سبز، آبی) به طور معمول برای نقشهبرداری بصری استفاده میشود، در حالی که یک دوربین هیپراسپکترال یا چنداسپکترال برای برنامههای خاص مانند نقشهبرداری کشاورزی ممکن است به کار رود.
GNSS (Global Navigation Satellite System)
گیرندههای GPS یا سایر سیستمهای ماهوارهای به پهپادها یکپارچه میشوند. گیرندههای GNSS دادههای موقعیت دقیقی برای پهپادها در طول پرواز ارائه میدهند. یک GPS دقیق یا سیستم موقعیتیابی ماهوارهای ضروری برای مکانیابی دقیق دادههای جمعآوری شده است.
نرمافزار برنامهریزی پرواز
برنامههای نرمافزاری به خلبانها کمک میکنند تا پرواز پهپاد را برنامهریزی کنند و تضمین کنند که پوشش و جمعآوری داده بهینه شده باشند. این ابزارها به خلبانان پهپاد این امکان را میدهند که نقاط آرایه، ارتفاع و سایر پارامترها را تعیین کنند تا نتایج نقشهبرداری مورد نظر را به دست آورند.
سیستم ارتباطی
یک مأموریت نقشهبرداری پهپاد نیازمند یک سیستم ارتباطی قابل اعتماد بین پهپاد و ایستگاه کنترل زمینی است. علاوه بر دادههای تلمتری، جریان ویدئوی زنده و سیگنالهای کنترل از راه دور، اپراتور پهپاد میتواند در طول مأموریت نقشهبرداری از طریق این سیستم نظارت و کنترل بر پهپاد داشته باشد. پروتکلهای بیسیم و فناوریهای فرکانس رادیویی ممکن است برای ارتباط استفاده شود.
باتریهای با ماندگاری طولانی
از آنجایی که نقشهبرداری پهپاد یک فرآیند پیچیده و زمانبر است، باتریهای پهپاد باید به طور منظم بررسی شوند. برای اینکه پهپاد بتواند بطور حداکثری در هوا باقی بماند، توصیه میشود یک شارژر قابل حمل و باتریهای اضافه با خود داشته باشید [1].
فتوگرامتری چیست؟
فتوگرامتری به تهیه نقشه از روی عکس هوایی که عمدتا به وسیله هواپیمای بدون سرنشین به دست میآید، گفته میشود. بنابراین، مردم به طور فزآیندهای این نوع کار را انتخاب میکنند؛ زیرا این کار در جهان برای بررسی املاک، بررسی محصولات در صورت کشاورزبودن و غیره استفاده میشود. همچنین در خصوص فتوگرامتری میتوان گفت که هدف نهایی آن، نقشه یا نوعی مدل سه بعدی است که همه از عکسهای هوایی حاصل میشود. بیش از 90٪ نقشههای امروزی، با استفاده از فتوگرامتری ساخته شدهاند و ما امروز از آن نقشهها استفاده میکنیم. علت اصلی این همهگیری وجود پهپادهاست. هواپیمای بدون سرنشین در ارتفاع کم پرواز میکند و ضبط تصاویر آن با کیفیت بالاتری صورت میگیرد، میتوان کلیه تغییراتی را که روی زمین رخ میدهد، از جمله جهت پرواز پرندگان، حرکت ماهیان از دریا و سایر روندهای حرکتی را ردیابی کرد.
در بخش بعدی، ما در مورد نرمافزارهای مدلسازی پهپاد و پلتفرمهای پهپادی مختلف که در حال حاضر محبوب در بازار هستند، صحبت خواهیم کرد.
DJI Inspire 2 .1
گرانترین و از نظر بسیاری ویژگیها، بهترین هواپیمای بدون سرنشین قطعاً DJI Inspire 2 است. این هواپیمای بدون سرنشین که بدنه آن از منیزیم ساخته شده، از قابلیت ضبط فیلم با کیفیت عالی نیز برخوردار است و انتخاب بینظیر به نظر میرسد. این مدل از فیلمهای5.2K ، CinemoaDNG و ضبط ProRes پشتیبانی میکند. از ویژگیهای منحصر به فرد آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
برای جلوگیری از مشکلات پرواز، به فناوری پیشگیری از تصادف و جلوگیری از مانع مجهز است که بسیار مهم است؛ زیرا در حالتهای پرواز از پیش تعریف شده میتواند با سرعت بالا پرواز کند. دوربین داخلی دارای قابلیت چرخش 360 درجه است که کار عکسبرداری را برای شما بسیار راحتتر میکند.
یک سیستم کنترل هوشمند باید کار با هواپیمای بدون سرنشین را برای شما آسان کند و جالب است که واقعاً نمیتوانیم نقطه ضعفی را از این هواپیمای بدون سرنشین پیدا کنیم. تنها نکته منفی این پهپاد کیفیت بالای آن است؛ زیرا برای پردازش چنین فرمتهای ویدیویی با کیفیت بالا و بزرگ نیاز به داشتن یک کامپیوتر بسیار قوی و برنامههایی از این دست است که از فرمتهای ذکر شده در بالا پشتیبانی کنند. لازم به ذکر است که این هواپیمای بدون سرنشین در درجه اول برای استفاده حرفهای در نظر گرفته شده است و کاملاً مسلم است که متخصصان واقعی نگران قیمت زیاد نیستند، بلکه در مورد نوع دستگاهی که تهیه میکنند، تمرکز دارند [2].
DJI Mavic 2 Pro .2
DJI Mavic 2 Pro یک هواپیمای بدون سرنشین است که از بسیاری جهات شبیه به هواپیمای بدون سرنشین DJI Phantom 4 Pro است که در زیر توضیح داده شده است، مخصوصاً وقتی صحبت از قابلیتهایی باشد که میتواند اجرا کند. تمرکز این پهپاد بر روی یک دوربین با کیفیت بالا است که میتواند فیلم 4K و همچنین عکسهای 20MP را در Adobe Raw و JPG تهیه کند. همچنین این ویژگیهایی که Mavic 2 Pro دارد برای فتوگرامتری بسیار مناسب هستند.
این پهپاد به گونهای طراحی شده است که تا آنجا که ممکن است برای کاربران قابل حمل باشد، به این معنی که هنگام سفر یا برخی از رفتوآمدهای کاری به راحتی قابل حمل است. حداکثر سرعت هواپیما 65 کیلومتر در ساعت است، علاوه بر این در سه محور تثبیت میشود. البته این مدل دارای سیستم تشخیص اشیا ساخته شده مصنوعی است که در صورت مانع شدن از آنها جلوگیری میکند. همچنین یک باتری فوقالعاده خوب و بزرگ دارد که به شما امکان پرواز بیش از 30 دقیقه را با یک بار شارژ میدهد [2].
DJI Phantom 4 Pro
DJI Phantom 4 Pro
یکی دیگر از برندهای DJI است و پهپادی واقعا خارقالعاده است که میتواند سختترین کارها را تحمل کند. به همین دلیل است که ما این را گزینه ایدهآل هواپیماهای بدون سرنشین برای فتوگرامتری میدانیم. از جمله مزایا :
مطمئناً باید توجه داشته باشید که هنگام هدایت کاملاً باید دسترسی داشته باشید، اما همچنین میتوانید موانع موجود در جاده را از جلو و عقب تشخیص دهید.
این پهپاد دارای اتوماسیون است که برای فتوگرامتری ضروری است.
سیستم ایمنی موجودش به کاربر اجازه میدهد تا هواپیمای بدون سرنشین را با بیدقتی پرواز دهد؛ زیرا هنگام تخلیه باتری به تنهایی به موقعیت اولیه خود باز میگردد.
این هواپیمای بدون سرنشین دارای سیستم پرواز خودکار است، اما همچنین حالتهای مختلف استفاده (مانند حالت ورزشی) را نیز دارد.
میتواند ویدیو 4K با سرعت 60 فریم در ثانیه تهیه کند و یک گزینه عکسبرداری 20 مگاپیکسلی در Adobe Raw و JPG وجود دارد.
لغزشگیر فوقالعاده
Phantom 4 Pro با طراحی دوربین ویژه، از امکان لرزش ناخواسته در پرواز جلوگیری میکند، بنابراین عکسها حتی در شدیدترین شرایط نیز واضح و با کیفیت هستند. اگر هنگام عکسبرداری آن را کنترل کنید، دوربین خارقالعاده از سیستم تشخیص سوژه نیز پشتیبانی میکند. تنها عیب اساسی که میتوانیم به آن اشاره کنیم نیاز به اتصال تلفن هوشمند یا تبلت است تا بتوانید از پتانسیل کاملی که پهپاد DJI Phantom 4 Pro ارائه میدهد، استفاده کنید [2].
مراجع:
- [1] “Drone Mapping Guide: How Drone Mapping Works? – Drone U.” Accessed: Apr. 27, 2024. [Online]. Available: https://www.thedroneu.com/blog/drone-mapping-guide/
- [2] “خرید پهپاد نقشه برداری، معرفی 10 پهپاد مناسب نقشه برداری – مپ اسکیل.” Accessed: Apr. 27, 2024. [Online]. Available: https://mapscale.ir/geomatic/photogrametry/خرید-پهپاد-نقشه-برداری/
دیدگاهتان را بنویسید