شاخص برعکس در ترازیابی + ویدئو
ترازیاب چیست؟
برای همه ما مهندسین کاملاً واضح است که بالا بردن دقت در پروژههای ساخت و ساز باعث بالا رفتن کیفیت ساختمان وبه افزایش عمر بهرهبرداری از ساختمان میگردد. دوربینهای نقشه برادری یا ترازیاب و زاویه یاب جهت درج ارقام ارتفاعی و ایجاد زاویه به شدت در ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرد.
ترازیاب وسیله اپتیکی است که برای تعیین اختلاف ارتفاع بین چندین نقطه نسبت به هم و یا نسبت به یک سطح مبنا در نقشهبرداری ویا ساخت و ساز استفاده میگردد و به خاطر همین به آن دوربین ترازیاب میگویند.
انواع ترازیاب در نقشهبرداری
۱-ترازیاب کوتاه
Y۲-ترازیاب
۳-ترازیاب کوشینگ
۴-ترازیاب مایل
۵-ترازیاب برگشتپذیر کوک
۶-ترازیاب خودکار
در حالت عادی با دوربین ترازیابی تنها در شرایطی امکان پذیر است که دوربین توانایی قرائت شاخص را داشته باشد، برای مثال اگر ارتفاعی بالاتر را دوربین باشد دوربین این توانایی را ندارد و باید از روش های مختلف برای این مدل ترازیابی استفاده نمود.در این مقاله بصورت اختصاصی از کارآموزی آنلاین مهندسی به آموزش این موضوع خواهیم پرداخت.
این روش در پروژه ها خیلی به شما کمک خواهد کرد کافی است که شاخص را معکوس کنید و اختلاف ارتفاع را محاسبه کنید.
اگرشما به دنبال محاسبه اختلاف ارتفاع دو نقطه هستید اما ارتفاع نقطه دوم بالاتر از سطح دوربین باشد در حالت عادی قابل محاسبه نمی باشد به همین خاطر کافیست شاخص را برعکس کنید و روی نقطه دوم که بالاتر از سطح تراز دوربین است قرار دهید تا بصورت معکوس قرار گیرد حال کافی است با قرائت دوعدد، اختلاف ارتفاع دونقطه را محاسبه نمایید.
امیدوار هستیم از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید
اگر به دنبال آموزش کامل و پروژه محور ترازیابی هستید....
آموزش جامع ترازیابی (دوربین نیوو)
در این دوره بصورت کامل ترزایابی را بصورت اجرایی با روش های کامل یا خواهید گرفت در پروژه های ساختمانی،راهسازی خط انتقال لوله و…
دیدگاهتان را بنویسید